× ZAMKNIJ

STWÓRZ SWÓJ PROFIL KLIENTA

ZAREJESTRUJ SIĘ, ABY DODAĆ OPINIĘ

DOŁĄCZ DO ZAUFANEJ
SPOŁECZNOŚCI LOGOSTOUROWICZÓW!

Pragniemy, aby opinie wyświetlane na naszej stronie były wiarygodne. Załóż konto i dołącz do społeczności LogosTourowiczów.

Poza imieniem nie upubliczniamy żadnych Twoich danych osobowych w naszym serwisie.


  lub  


Stwórz profil przy użyciu adresu e-mail
Stwórz profil przez Facebooka

  lub  





POTWIERDŹ SWOJEGO MAILA
Dziękujemy za rejestrację. Aby kontynuować potwierdź wiadomość, którą wysłaliśmy na Twoją skrzynkę mailową:
example@gmail.com

Nie otrzymałeś wiadomości? Sprawdź skrzynkę SPAM.

PODZIEL SIĘ
NAJLEPSZYMI ZDJĘCIAMI
Z WYCIECZEK

WYMIENIAJ OPINIE,
DZIEL SIĘ WRAŻENIAMI
I ZDOBYWAJ WIEDZĘ

DOŁĄCZ DO ELITARNEJ
GRUPY PASJONATÓW
PODRÓŻY

Specyfika kuchni afrykańskiej.

×
Administrator
18-09-2016
Podstawą afrykańskiej kuchni są różnego rodzaju mięsa i świeże owoce - na deser. Dominują tu potrawy, stanowiące odzwierciedlenie upodobań kulinarnych poszukiwaczy Czarnego Lądu. Dania mięsne i wszelkiego rodzaju gulasze warzywne to pewnego rodzaju spadek po kolonizatorach. Każdy afrykański kraj posiada własną, nieco inną tradycyjną kuchnię, zróżnicowaną głównie za pomocą aromatycznych przypraw i ziół. Większość potraw przygotowywanych na tym kontynencie to dania pikantne, mocno przyprawione. Można też wyróżnić dania, które smakują wszystkim. Takim przykładem mogą być dania sporządzone z kukurydzy. Najbardziej popularna jest owsianka z mielonej kukurydzy czy kukurydziana kasza. W tradycyjnej kuchni afrykańskiej nie można było znaleźć wieprzowiny, drobiu czy ryb. Wówczas źródłem łatwo przyswajalnego białka były owady. Warto spróbować także przepysznych, regionalnych owoców, które są często bardzo trudne do zdobycia w Polsce. Najczęściej z Afryką kojarzymy banany, papaje i ananasy. Do bardziej egzotycznych należą: karabola, marula czy kiwano. Często osładza się je jedynie miodem i podaje w postaci deseru.
BIURO NAGRADZANE
Złota Statuetka – Lider Polskiego Biznesu
Kryształowy Globus – nagroda Fair Play polskiej turystyki
Gazela Biznesu
Róża Kolumba
Lider Polskiej Turystyki
Ambasador Polskiej Gospodarki
Laur Klienta – Podróże dla Koneserów